Thursday, 27 December 2012

Jadual bulan Mac 2013

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T



br update jadual bulan mac dlm tab.. ble tgk je overall cmni... rasa speechless dgn diri sendiri... =.='


Wednesday, 26 December 2012

Teaser: Hantaran untuk cik Mila

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Hy pretty ladies and my lovely readers... ;)
Hari ni terlebih rajin nk update dgn korang...heee... mengenai hantaran...

 hantaran yg en Qayum bg cik Mila, 7 items je, dan ini teaser je dolu... ngeee...


ini adalah bekas hantaran dan separuh barang hantaran yg en qayum bg untuk Mila... brg lain masih dkt die. en qayum x bagi2 lagi... hari2 pesan, die dok lupa je... huhuhu... x pe lah, lmbt lagi kan,mila je over excited... ngada kan... brg murah2 je ni... semua beli time sale... rasanya if nk total semua x smpi RM500 pon, tak termasuk cincin n gelang tgn la erk... untuk hantaran en qayum bg Mila, mila nak deco sendiri, tema hijau putih.. saje nk cuba untuk percubaan pertama men'deco' hantran... untuk hantaran Mila bg en qayum pulak, mcm biasa ler, my lovely ibu la yg akn buat... heee...tema will be pastel color... 

till then, tggu full review hantaran ni lps majlis ktrg la erk...

salam sayang, 

Mila

Teaser Pre Wedding....

ASSALAMMUALIKUM W.B.T

Hy pretty ladies and my lovely readers ;)

As promised, entry seterusnya, mila nk share mengenai ktrg nye pre wedding... tapi, mila x dpt lg soft copy dr OP, (hari-hari stalker fan pg diorg, hahaha....)
jadi, kasi teaser je dolu bole?


date, 23.12.12
location, cameron highlands
tema, art in the air ;)

ni gambar dr tab chipsmore mila yg di shoot oleh mr OP, x sbr nk tggu gambr dari camera diorang :)

till then, 

salam sayang, 

MILA

Tuesday, 18 December 2012

Merangka story line....

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

hy semua...

aktiviti terbaru Mila skang, merangka story line kisah ktrg... heee... untuk sesuatu di bulan februari nanti...ada kwn nk sponsored, nnt benda dh jd mila cter details k...

dan...

ahad ni ktrg nk p amik gmbr pre wedd dkt cameron...wahh...x sbr yokksss...:p

props?.? mayb bwk easel + kertas lukisan + gitar...

idea pre wedd ktrg biasa2 je... mila yg suka melukis bertemu dgn en qayum yg suka bermain gitar...

haaa...pening lah en dan puan photographer nk 'posing'kan ktrg yg kaku nih...

so, next update, cerita pasal pre wedd la erk...

till then,

salam syg,

MiLa

THE WINNER IS...

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Hy pretty ladies & my lovely silent readers =)

Hari ni mila nak umumkan pemenang untuk GA Hand Bouquet seperti di dalam enrty INI dan INI

terima kasih untuk semua B2B yang join... entry-entry korang sangat lah menarik sampai tak tau nak pilih mana satu =) terima kasih ya korang!

biasanya pertandingan ada kalah dah jugak menang kan? bagi Mila korang semua pemenang, cuma ada 3 orang yang bernasib baik, orang kata, rezeki... kalau boleh, Mila nak bagi korang semua HB, tapi, kali ni kuota yang kami peruntukkan hanya untuk 3 hand bouquets, terlebih 1 dari entry awal pertandingan... suka tak? untuk yang tidak berjaya, korang jangan sedih tau, next time, Mila buat lagi GA cam ni, tgk update dkt fan page AAWD k...

and the winner goes to....

HAND BOUQUET FRESH FLOWERS/ARTIFICIAL FLOWERS WORTH RM120

Cik Elyani Rosli



HAND BOUQUET FRESH FLOWERS/ARTIFICIAL FLOWERS WORTH RM100

Cik Ayong Atikah Zaid


HAND BOUQUET FRESH FLOWERS/ARTIFICIAL FLOWERS WORTH RM100

Cik Amalina Ali

congratulation to all!

redeem ur hand bouquet by email us at azahamd.weddingdecor@gmail.com
dont forget to write up ur

FULL NAME
FULL ADDRESS
DATE OF EVENTS

the hand bouquet can be collect at Bandar Tun Hussein Onn, Cheras =)

till then,

salam sayang,

MiLa

p/s: 73days to go... preparation is getting better and better, sunday ni nk p pre wedd dkt cameron, tak sabar!!!!

Monday, 17 December 2012

REVIEW: SISTER RECEPTION DAY

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Hy pretty ladies and my lovely silent reader =)

Just to share with all of you my lovely sister reception day...here, some vendors during the day...all are highly recommended since they give their best to us! Alhamdulillah...=)

10.11.12, Saturday, 8.00pm

Location, Taman Tasik Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur

The Caterer, Nurul Izzah Catering for 1000pax, they provide, all chairs and table with skirting,cover & reben, food for meja beradap, pa system, red carpet and 2 buffet lines. Actually, we do have two different caterer during the day, another one is, Siti Catering, which is they serves the food for 500pax. They also provide all the Arabian tents with scallop and under layer and 1 buffet line. Overall, both caterers get a good feedback from our guest, makana sedap, amik caterer mana? thank you to both of you! InsyaALLAH they will be our vendor too!

The decorater by Azmah Ahmad Wedding Decor & Events, the Dais, deco at meja beradap, fresh flowers centerpiece and the handbouquet (special thanx to my dear cousin, sis Ita =) she is the one who helped to deco the centerpiece and the handbouquet due to my running of time! aishhh , owhh yeay, she also one of the femes amos wedding decorator in Singapore! seriously admire her work, gojes & extravaganza!) 
my wedding?! also will decor by AAWD =) wait arrr... heee

The Candy corner by Sugar Town, even though the person incharge was late, she's deliver her best ever service for us...thank you! will looking forward with you again during my big day pulak! heeee =)

Wedding dress, the design,  my sis and me! =) Tailoring by Kak Aini Wedding Galore.

Gojes makeup by Azlinda , my lovely cousin! she is profesional makeup artist, love her work dem much! she's also my official mua during akad & reception =)
 
The photographer, my sis frens, not so sure about him, yang Mila tau, namanya encik Abu, my sis schoolmate...

The videographer, he is also my sis schoolmate, click the video to know details about him....

overall viewing, please click the video link and enjoy watching!

 
 till then,

Salam sayang,

Mila

Thursday, 13 December 2012

CERITA MINGGU LEPAS...

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Banyak sangat update story yang Mila nak cerita, actually, cerita minggu lepas hari sabtu & ahad, sambung ke hari isnin sebab en Qayum amik cuti dan hari selasa yang memang cuti umum untuk warga selangor! warga lain sila jeles! heee...

okeylah kite start dengan update pertama!

Hari sabtu, 8.12.2012

pepagi buta Mila dah bangun untuk ke Putrajaya, setup meja beradap untuk Yan.... Mila gie dengan ibu dan ayah =)
petang nye, time nak kemas, Mila pegi dengan En Qayum, dah alang-alang ada dekat area putrajaya, Mila call kak aini, wedding galore bagi tahu nak amik baju nikah...
sampai je wedding galore, terus g fitting...hasilnya, suka! walaupon x banyak sgt flowly tang kain =.=' as per request, x pelah...dah siap dh pon...so, skang, time untuk memeriahkan baju nikah ni dengan lace dan beading =)


lepas je balik dari wedding galore, en Qayum ajak tgk cincin since habib tgh sale kan...
so, ktrg decide nak g habib di alamanda
sampai je sana, mmg terus serbu habib, mmg sale gile-gile... tapi, yang berkenan di hati, x de dekat situ, dengan hampa nye ktrg balik...
malam tu family Mila nak celebrate bday my brother dekat area bulatan kampung pandan, then, alang-alang nak ke sana dan sementara nak tunggu the whole family datang, en Qayum ajak p suria klcc since ada juga oulet habib dkt situ...
sampai je klcc, mata terus mencari kedai habib walaupon di sana sini banyak gile perkataan SALE! masa tengah dok mencari kedai habib, Mila ternampak butik Charles & Keith, oohhhmmyyygoodd, ada sale kot! tapi, disebabkan ktrg running of time, outlet habib yang perlu di cari dahaulu...sampai je situ, SA die nak tak nak je layan, nasib hensem, klu tak...aishh...hahahha...disebabkan SA x best, ktrg pon malas nak lama-lama dkt situ, so, mari kte kembali ke butik Charles & Keith. dan sempat lah grab handbag untuk hantaran...tq enQayum! saya suka gile itu beg lol! nasib imam kuat di dada, klu tak mau rembat kasut dkt situ, melting tgk design yang cun2 dkt situ lol. =p

Hari Ahad, 9.9.2012
 
hari Ahad tak ada apa yang menarik pon...sebab Mila sekeluarga gi Jeram, Kuala Selangor, ada sedara kawen, then, lps balik dr sana ke putrajaya pulak, anak buah ayah kawen, ingat lps tu nak ke keramat g tgk gift dengan ibu dan ayah, sekali kedai tu tutup...

Hari Isnin, 10.9.2012

Hari ni En Qayum cuti sebab ktrg nak g buat HIV test..pepagi buta dah bangun =) semangat! ktrg decide nak buat HIV test ni dekat area Salak since tak de lah jauh sgt dari rumah, unfortunately, Mila ada keje yang perlu diselesaikan terlebih dahulu dkt shah alam, jadinya ktrg gie lah shah alam...sebelum tu breakfast dolu dekat food court bandar tun razak,,,tmpt feveret en Qayum =) dan yang best nye, selama ni dok breakfast dkt situ, x sedar pon rupanya ada je klinik kesihatan dkt BTR ni...lol...x yah lah pegi jauh2...bile tanya dkt kaunter boleh tak nak buat HIV test hari ni? die kata boleh, nak buat sekarang pon boleh! lol... kalau tak disebabkan kena gie shah alam pagi tu, boleh je terus buat dkt situ! =.=, so, b2b yang area kl, sila kunjungi klinik kesihatan bandar tun razak ya...
lepas je hal-hal di shah alam selesai, ktrg terus ke sepang since dr awal mmg dah plan nak ke situ, plus en Qayum nak p beli kerepek...
masuk je klinik, terus daftar dan bagi tau nak buat HIV test, bagi IC & byr RM1/sorang... then, tggu untuk basic checkup, die nak tgk tekanan darah, berat dan tinggi...lps tu terus ke kaunter 17, rupanya ktrg dua org je yang buat test ni...so, process cpt je...


time ni, ada drama sikit, en Qayum yang buat drama tu, next entry Mila cerita! =p cut it short both of us normal & non active, yeay! dah boleh kawen!
masa nak gie kereta en Qayum cakap...

'  ehh,,, anak kte normal lah... '

lol, =p


destinasi seterusnya sg pelek, kata nak beli kerepek kan...

 total damage RM42.50 untuk semua kerepek di atas, super murah kan?! kenduri kerepek je lah lps ni.. =p

oleh kerana, tadi dah kena amik darah banyak nyee...heee...ktrg pon dinner dkt flaming shah alam gn voucher groupon RM45 untuk 2 org =) 
balik umah dengan mode kenyang + senang hati sebab HIV test settle!

Hari Selasa, 11.12.2012

hari ni agak buzy dengan kerja-kerja AAWD, tapi, tghr tu adik Mila ajak ikut die dan kakak gie pameran buku dkt the mines. Ramai gile org! tapi, best! sebab buku-buku di susun mengikut kategori dan super murah! bayangkan novel RM8 shj, belum lagi buku masakan, architecture, quiling etc...heaven betul!


total damage, RM82 sahaja!!!

lepas beli buku, ktrg lepak mines untuk lunch, masa ni, dah janji dengan en Qayum nak gie settle hal  kad kawen, so, die datang amik Mila dkt the Mines... alang-alang dah sampai, ajak jap die usha cincin dekat habib, yeay! dkt sini walaupon x de jugak cincin yang berkenan di hati, tapi, ada cincin size jari gemuk ku...hohoho...apalagi, terus grab, harga? jgn di tanya...heee...super duper murah!
(bab cincin ni, citer nye panjang, penat dah taip, hahahaha..., lagipon nanti sure korang muak nak baca citer mila yang super panjang ini kan... kalau ada masa nanti mila share dgn korang next entry erkkhhh)


oleh kerana masa tu dah pukul 5, ktrg tak jadi gie kl untuk final confirm draf kad kawen, so, mak mila ajak p butik suffia =)
butik suffia ni milik kawen ibu Mila, staff die semuanya talented, import dari indonesia, ibu cakap diorang ni memang ada diploma/certificate fashion/menjahit, no doubt la hari tu baju Mila super cantik! (kurung moden yg Mila pakai time kakak Mila kawen)
jadinya untuk wedding Mila ni, ibu nak tempah baju dekat situ including kakak dan 2 org adik perempuan Mila... dan baju reception pon Mila tempah dekat sini... =) design baju reception biasa-biasa je, mila mintak die buat kan empire cutting dress, biar kasi illusi slim sikit...heee...


 ada fish tail youllss... hohoho... simple je kan... hopefully gojes nnt bile dah siap, as usual, beading Mila diy je... jimat kos!


reception dress saya color purple! tak sabar nak tunggu siap, yuhuu...78days lagi...mode? masih biasa-biasa sahaja, belum lagi nak bridezilia sangat...heee...

tamat lah sudah kisah 4 hari saya...

till then,

salam sayang,

Mila =)


Wednesday, 12 December 2012

Entry-entry yang mengetuk jiwa...

ASSSALAMMUALAIKUM W.B.T untuk semua readers blog OURSTORY =)

Mila tak sangka yang ramai nak join GA HB yang Mila buat, terima kasih untuk semua yang sertai... entry-entry korang betul-betul mengetuk jiwa... sampai Mila & En Qayum kompius nak pilih yang mana satu... untuk yang belum join, masih sempat lagi...esok tarikh tutup nya...

di sini Mila senaraikan blog yang join GA HB AAWD setakat hari ini...









terima kasih untuk semua yang join!

p/s; untuk yang baru nak join, korang klik entry INI ya...dan jangan lupa tinggalkan link korang dkt situ...good luck untuk semua!

till then,

salam sayang,

Mila

Friday, 7 December 2012

Checklist Hantaran, part 1

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Alhamdulillah, barang-barang hantaran semakin bertambah, jadi boleh lah buat checklist.
Hantaran ktrg biasa-biasa je, tak de yang beribu riban, cukup sekadar barang harian yang memang selalu guna dan menjadi keperluan...

dari Mila untuk en Qayum

1) Cincin - done

Ktrg beli dky Diamoney semua house, mula-mula En Qayum tak berkenan bile kakak SA tunjuk cincin batu putih, then, bile die tunjuk cincin batu hitam, cantik lah pulak, terus berkenan, terus beli dan bayar.. mahal sikit sebab campuran platinum, silver dan batu onxy, tak pelah bkn selalu pon beli cincin lelaki kan... =)

2) Handphone - done

Handphone dah lama beli, dah pakai dah pon, kotak, ktrg simpan baik punya...heee...

3) Perfume - done

Yang ni, En Qayum yang beli. Baru je semalam since ada sale up to 70% dkt hotel mana ntah, En Qayum kata dkt dengan klcc. Tapi, die call dolu lah sebelum beli since cik Mila yang kena bayar kan, buatnye beratus-ratus mana nak cekau duit... hohoho... owwhh...lupa nk bg tau, dkt sini, semua branded perfume below RM100, best tak?

4) Jam - done

Jam kitarong beli minggu lepas, hari ahad, balik je dari Kuala kangsar, terus g Sogo, sebenarnya nak beli perfume, tapi, terbeli barang lain pulak, bukan tak nak beli perfume, cuma masa ktrg dtg tu perfume2 dekat situ dah licin okeyh...haaa...padan lah muka dtg last minute, hari tu last day, mmg la hbs...takpelah yg penting ada jgk brg yang di bawa balik, iaitu jam...less 50% kot...rugilah kalau tak amik kan... =)

5) Kasut - not yet

Masih belum jumpa yang berkenan di hati En Qayum...

6) Cup cake - yang ni tempah dekat jiran Mila, hr tu die lah yang sponsored fondant cake =) Considered done!

7) Buah - beli masa nak dkt2 majlis

8) Coklat - beli masa nak dekat-dekat majlis

9) Sireh - buat sehari sebelum majlis, sure lah mak saya yang buatkan... heee...

untuk Hantaran en Qayum kpd Mila, next entry la erk...

till then,

salam sayang,

MILA

Luahan rasa...

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Lately ni stress sikit lol mengingatkan kan thesis yang tak siap2, sekarang ni mood belajar betul2 ke laut, semangat tu sekejap timbul, sekejap hilang, hmm..mcm chipsmore je... kadang-kadang rasa nak berhenti pon iya...

Tapi, sayang kot! dah dekat 2 thn buat research ni... hmmm... lately, buzy dengan kerja2 nak memajukan AAWD, January ni nak official open butik dan opis, yang ni memang semangat gile! tak yah di suruh2, berkobar je nak buat... 

next week ada presentation progress...hmmm...hentam je lah erk... 

Mila cadang nak amik cuti belajar lah...tunggu lega sikit, lepas kawen br sambung balik...tapi, cuti pon, masih boleh buat research kan...tinggal lagi sikit je ni... wish me luck erkh kawan-kawan...

till then,

salam sayang,

Mila

Thursday, 6 December 2012

GA HAND BOUQUET

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Hy all, as promised, hari ni Mila akan start buat GA! yeay!
Untuk GA kali ni mudah je tau...

korang just buat simple entry mengenai AAWD dan LIKE our fan page =)


tempoh penyertaan adalah seminggu (06-13.12.2012), Mila akan umumkan pemenang pada  18.12.2012 dan hadiah boleh di'redeem' mulai 19.12.2012 =)

entry yang berjaya menarik perhatian Mila dan En Qayum bakal memenangi

1) Fresh/Artificial flower hand bouquet worth RM120

2) Hadiah saguhati

GOOD LUCK UNTUK SEMUA!!!

till then,

salam sayang,

MILA =)

p/s: jgn lupa tinggalkn link entry korang dkt ruangan comment k...

Sunday, 2 December 2012

HAND BOUQUET TO BE WIN!!!

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Hy Ladies.. weekend2 mcm ni sure youlss buat preparation wedd kan? Mila? Br lps tarik nafas lega lps 2,3 hr ni bertungkus lumus untuk pelamin n hb customer AAWD smpi lupa nk amik gmbr pelamin n hb...ada beberapa keping je...sedih ;(
plg sedih x smpt nk amik gmbr HB untuk Neva, our 1st Indian customer through Indian wedding ;)  Mila suka hb Neva untuk majlis di temple sbb combination pastel eustoma dgn red roses...cntk sgt...next customer, mila nk gubah mcm tu jgk...heee...or ada x antara b2b yg nk jgk? Mila buat GA lagi nak? Hadiah HB :)
Sape nk join dan setuju, meh angkat keyboard ;p



combination dua bunga ni lah, eustoma + red roses :), hb ni previous customer yg punya...

till then, salam syg,

MILA

p/s: entry ni Mila tulis ms otw dr kuala kangsar ke KL, jln jammed gile okeyh... Mila g kuala kangsar follow FFIL! and en tunang..ada wedding sedara diorg dkt sana and FMIL ajk...heee... wajib la g kan :)

Friday, 30 November 2012

Pelamin bertandang kakak saya...

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

okey, ini adalah pelamin bertandang Along Mila, temanya hijau... suka x? (suara eric leong) :P




Green theme =)
my Happy Family

Pelamin ni adalah hadiah untuk kakak tercinta =) Idea datang masa tengah buat, alhamdulillah ramai yang suka =) kalau korang suka, jangan lupa cntct mila erk... tak mahal pon design mcm ni, tak sampai 3k ponnn... design mcm ni pon cun if untuk dewan... =) sbb design ni mmg kena tempat yg luas, br cun bile amik gambar, kerusi pon gedabak je...heee...alhamdulillah umah family abg ipar bosar, sng nk deco =)

till then,

salam sayang,

MILA

Solemnization & Reception Wedding Progress

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Alhamdulillah, makin nak dekat ni, progress wedding preps kami bertambah baik...mungkin sebab dah lega kot, majlis along Mila kan dan selesai... =)

hari tu Mila dah update progress nikah dalam entry INI kan... So, hari ni nak update progress nikah selepas entry hr tu dan progress reception jugak...

01.03.2013 (SOLEMNIZATION)

Date: 1st March 2013 - Checked!
Time: Lepas Isyak' (8-10pm) - Checked!
Venue: Dewan Cempaka, IYC Bandar Tun Razak - Checked!
Attire: Mila - Kak Aini, Wedding Galore - Checked! (tapi, x sempat nak g fitting lagi)
Attire: Qayum -on going, kelmarin dah try cr dekat Jakel, tapi, belum yang ada berkenan di dalam hati En Qayum
Family Mila Attire's: Green theme , Checked!
Family Qayum Attire's: Checked!
Berkat, 150 pcs of bottles: Checked! 
Berkat Deco: Pending
Guest: 150 pax - Pending
Invitation Card: Not yet
Food: Consider Done, (Dah jumpa dkt caterer IYC, Januari ni baru boleh confirm menu dan payment
Photographer: Anyevents Photography - Checked!
Videographer: LH MediaTv - Checked!
Pelamin Deco: Azmah Ahmad Wedding Decor - Checked!
Hand bouquet: DIY - Checked!
 Hantaran: On Going
Documents: Not yet
MUA: Checked! My Cousin lol
Bride's Maid: On Going
Bride's Maid Attires: Checked! (tinggal nak bagi je kat diorang ni =)

Alhamdulillah...nampak memberangsangkan kan? =) berbeza betul dengan progress yang lepas, Yeay! 
okey, ini pulak progress reception =)

02.03.2013 (RECEPTION)

Date: 2cd March 2013 - Checked!
Time: 12noon -4 pm - Checked!
Venue: Dewan Kampo, IYC Bandar Tun Razak - Checked!
Theme : Garden Wedding with pastel color =)
Attire: Mila - Checked! (dah beli kain! yeay! Mila beli dekat Jakel, ada sale oooo...now, tggl nak hntr dekat butik Suffia je ni)
Attire: Qayum - Checked! (minggu ni siap! dah leh g amik dkt tailor)
Family Mila Attire's: Purple , Checked!
Family Qayum Attire's: Checked!
Berkat: Not yet
Berkat Deco: Not yet
Guest: 800 pax - Pending
Invitation Card: On Going! (Dah dapat draft semalam, smile =)
Food: Consider Done, (Dah jumpa dkt caterer IYC, Januari ni baru boleh confirm menu dan payment
Photographer: Anyevents Photography - Checked!
Videographer: Non Ado (ada yang nak sponsored tak? hahha)
Pelamin Deco: Azmah Ahmad Wedding Decor - Checked!
Hand bouquet: DIY - Checked!
MUA: Checked! My Cousin lol

so, untuk reception ni, doorgift je tak nampak batang hidung, overall, dh okey dah...heeee
tetiba rasa nebes la pulak bile tgk banyk yang dan considered done...hukhuk...owhh yeay, benda kecik2 mcm guestbook & photo booth, papan tanda, candy corner & etc tu jugak x nampak lagi batang hidung, benda2 mcm ni biasanya last minute..hahha...buat sendiri, jd x pe kan last minute =p 
and lagi satu yang Mila tak update ttg honeymoon kan? owhh..yang ni, ktrg dapat package FREE dari caterer side Qayum, jadinya lambat lah gi since majlis Qayum nnt 30.03.2013 ya...
tapi, smlm usha2 tix Air Asia, mcm nak beli...ngee...tix super murah okeyh, ktrg cdg nak merehatkan diri sehari dua selepas majlis Mila, mayb Langkawi atau Medan =) dah beli tix nnt Mila buat review ya...

till then,
salam sayang,

Mila =) 

p/s: hari ni super buzy, 3 pelamin nak kena siapkan...huhu

Wednesday, 28 November 2012

Confirmed Purple!

ASSALAMMUAIKUM W.B.T

Alhamdulillah, setelah beberapa bulan mencari warna tema yang sesuai, finally, i'm falling in love with purple color lol.. ingat tak entry INI dan INI??? heee...
menawan qalbu betul, jadi nye, last weekend, Mila & en Qayum pusing2 lah cari kain... then, terjumpa satu color ni, nak cakap pink tak macam pink, nak ckp purple pon x mcm purple, color kain ni in between pink dan purple, tapi, sekali imbas mmg nampak mcm purple, kakak SA pon ckp kain ni color purple...sgt cantik okeyh... terus beli dan terus tempah baju untuk en Qayum, untuk Mila, insyaALLAH ktrg nak cari kain chiffon, bile? next week lah....=)
bile balik je umah, bg tau ibu, baju Qayum dah settle (both, belah Mila & belah bertandang), Ibu pon mcm semangat je bile dengar, terus ajak beli kain untuk family esoknye...ishk...ishk...
jadinye, ktrg pergilah ke Tewah The Mines hari isnin lepas, kebetulan, along Mila pon cuti, jadinye girls day out lah yaaaa.. heee....
nape ktrg pilih beli dkt Tewah???
1) dekat je The Mines dengan Umah
2) selalu dtg sini, usha2 kain, harga? mcm murah je...  lagipon nak beli berpuluh2 meter, vote for yg murah2 aje...ngeee (dasar kedekut?! bukanlah..nak jimat!)
3) walaupon Nagoya dekat Tesco kajang pon ada jual kain, tapi, tak banyak pilihan mcm dkt Tewah The Mines
4) Jakel KL? ibu tak nak gie jauh2...
so, we vote for TEWAH THE MINES...
heeee....

sampai je Tewah, terus mencari kain yang seangkatan dengan purple... Mila tunjuk lah segala kain yang RM6/meter, okeyh, fine lah, IBU x layan yaa... then, IBU ternampak lah sederet kain yang berkilaun, tengok harga.. OOOhhhh...Myyyyy....Gggoooddd, RM12.50/meter, gulp jap, if beli tuk 8 orang dah RM12.50 x 4 meter x 8 orang, haaaa....amik ko, x beratus jadinya...huhuhuhu...x pe lah...hanya untuk keluarga tercinta =)
so, skrg ni, kain untuk family dah beli, tinggal untuk lelaki je belum, sebab kain tu dah nak habis, jadi, tak cukup if nak beli lagi 5 set untuk lelaki...

warna kain? dusty purple =) me, like...sangat cantik =)

okeylah, kasi teaser sikit...


yang lipat tebal tu, kain kami, ibu, along, mila (nak jugak), qila n dibah... untuk 3 set yang dh berpotong tu pulak untuk nenek, ainatul & aida... hopefully, diorg pon suka dgn kain ni =)
so, sekarang tinggal pergi butik suffia, nak tempah baju! =)
yeay!

untuk kain bridesmaid pon mila dah beli, next entry la citer erkh... =)

till then,

salam sayang,

Mila =)

Wednesday, 21 November 2012

100 days!


ya ALLAH,  berikan lah kami kelapangan dan keberkatan dikala kami sedang membuat persiapan perkahwinan ini... 

 tinggal lagi 100 hari.... 

My Hectic Week

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Hectic week?! yup, tapi, bukan minggu ni, last 2 weeks, masa 5-11 November 2012...
Hectic week sampai tido tak cukup, makan tak kenyang, blog berabuk! ohhh...messy life betul week tu... =.='
nak tau sebab apa? jom baca...

5.11.2012 (Monday)
- Settle hal-hal berkaitan di FKA
- Meeting with SV and En Azuan untuk ke site petronas sg. udang (esoknye)
- Ready barang untuk ke site
- Prepare documents untuk ke site

6.11.2012 (Tuesday)
- 8am, tunggu SV pickup untuk bertolak ke Sg. Udang, Melaka
- 11.30am, safely arrived, check in hotel, makan, tukar baju coverall, ready nak masuk site

 ni lah coverall yang wajib di pakai sepanjang berada di petronas penapisan sungai udang...

- 2.30pm , masuk site - handphone dan tab tak boleh bawa, time ni, mmg tak tau langsung dunia luar, uhukss... 
dan ptg ni cuaca tak berapa baik, kerja pon tak banyak yang boleh siapkan, so, sambung esok...
- 6.00pm , keluar dari site dan sangat penat, masa ni Mila dah inform en Azuan & en Afuan nak g makan seafood, alhamdulillah, SV bg green light dan RM200 untuk duit mkn ktrg...hoyeah2, lupa jap segala kepenatan.. heee...
- 8.30pm, keluar makan, ktrg mkn seafood dekat Umbai, Melaka =)


sedappp... =)

-11pm sampai hotel, terus tido, sok pepagi nak masuk site balik =.='

7.11.2012, Wednesday
- 830am , siap, breakfast dan terus masuk site
- sampai lah 6pm, kerja siap, alhamdulillah, terus balik hotel balik tuk siap2 balik umah!
- 830pm, alhamdulillah, selamat sampai rumah Ibu & Ayah Mila di cheras
- 900pm, gie kedai untuk prepare pelamin nikah untuk Nana di Bangi
- 930pm bertolak ke rumah Nana dan sampai je umah Nana, terus buat pelamin nikah, hiasan tangga dan backdrop bilik pengantin... hasilnya? seperti di bawah...

pelamin nikah Nana & Nashriq

hiasan tangga...

gambar bilik pengantin? lupa nak amik... =.='

balik je dari rumah Nana, terus tido, kepenatan....

8.11.2012, Khamis
- bangun je dari tido, ibu ajak gie Klang, jumpa Mak Lang dan amik udang, alang-alang nak ke Klang, Mila ajak ayah singgah Shah Alam, tuk amik baju dan barang-barang yang tertinggal, lepas tu terus gerak ke bangsar, beli bunga 
- balik je rumah, terus gubah HB nikah tuk Nana

9.11.2012, Jumaat
 - Nebes! hari yang nebes, orang lain yang kawin, Mila pulak yang nebes, memang setiap kali big events mcm ni, Mila selalu nebes, mcm Mila pulak yg nak kawen =p
hari ni dari pagi sampai ke petang, ktrg buat preparation tuk pelamin Nana...
waktu ni sempat selit kan time tuk gubah HB Juliza, mcm dlm gambar



siap je gubah HB ni, along mintak inaikan tangan die, sampai tangan Mila pon terinai sekali...uuuhhh

see..my hand...comot tomot...

pkl 6 ptg dh gerak ke Sapura , dann... i hate friday evening, jammed here and there! patutnya dari umah ke Sapura takes only 10minutes, tapi, ptg tu, nak dekat sejam yeee... ktrg benti solat dolu dkt sg besi...
- sampai je dewan, terus punggah barang and start deco!
- balik dari deco? hmm...biasalah around 3-4am... normal time...

design pelamin? here, there are...

 Nana & Nashriq Main Dais

  
Fresh Flowers Hb for Nana (during reception)

entrance deco... dkt tgh2 dewan...

 entrance deco jugak, tapi, yang ni dkt luar dewan, dkt pintu masuk

10 units of walkaway of sakura =)

10.11.2012, Sabtu
- tdo 2,3 jam, sebab hari ni big day my sis, by 7am dh bangun, bnyk lagi kerja x siap, teringat veil my sis x hbs jahit lagi, terus jahit,
then, sempat jugak selitkan time tuk gubah HB Eeta, tunang die dtg pickup around 10am

 siap je gubah, rasa cm, wow, cun nye...aku yang gubah ke nih??? okey, tau...perasan tannn kannn? hee...Mila suka HB ni, looks stunning, mcm vintage kan?

11 am along dpt call dr abg adam bg tau kedudukan khemah salah...bla...bla.. terus shoot ke tapak khemah tuk tgk..hmm... settle apa yang patut...next, boleh baca previous entry...=(
- hari ni hari yang paling panjang rasanya, sebab banyak perkara yang berlaku and my sister has been taken! =( even sedih, but, i'm happy for u along! after all, both of u tie the knot!

owhh..sebelum terlupa, ni lah pelamin along & abg adam di taman tasik permaisuri, simple je kan?


gambar dari OP along =)

suka pix ni!, Along looks so stunning and extravaganza happy sitting next to abg Adam... =)
I'm happy looks u are happy sis, love u!

11.11.2012, Ahad
- kenduri doa selamat dekat rumah baru Along & abg Adam =)

till then,

my hectic week end with bless =)

hari ni nak balik cheras, untuk preparation bertandang Along, pelamin di rumah abg ipar, AAWD buat kan jugak, hadiah kawen!


TILL THEN,SALAM SAYANG,

Mila =)

Tuesday, 20 November 2012

Nangis!

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

yaaa, saya tgh nangis bile tgk wall FB kakak saya ada video nikah beliau dan abang ipar... =(
nangis sebab...

~ saya tiada di majlis bersejarah itu ~
sebab masa tu Mila dan bakal adik ipar, Aida, baru je lepas kemas-kemas tapak khemah, masa tu baru je lepas siapkan pelamin, masa tu x sempat nak amik gambar pelamin, masa tu tak bawa apa2 kecuali handphone yang tiada bateri, masa tu super kelam kabut lepas tgk susun atur meja dan khemah x seperti yang di rancang, masa tu rasa bersalah sangat... sob... masa tu rasa ini je yang terbaik boleh hadiahkan for my only one sister in this world.. tears...

bile adik (Faqih) sampai ke tapak khemah, terus ajak die balik guna van barang dan singgah dolu masjid untuk hantar bantal nikah, meja nikah, carpet dan backdrop fences... 

sampai je dekat masjid, ktrg terkejut gile, ramai sangat orang, takkan rombongan abg adam ramai macam ni, lepastu ternampak ada 2, 3 orang yang memakai baju putih, macam nak nikah jugak, time tu kompius jap, ramai nye nikah hari ni? tapi, mmg ignore je dalam kepala, nak balik umah, siap2 dan terus terbang balik ke masjid, masa tu baru pkl 430ptg, upacara nikah start pkl 5ptg,masa tu mmg yakin dpt dtg tepat waktu nye...

biasanya dari rumah (bandar tun hussein onn) ke masjid (bandar tun razak) lebih krg 10 minit, tapi hari tu... sob.. (sedih) jalan super jam! pasrah je dlm hati, sempat ke ni??? sob...tears...
sampai ke rumah, terus bersiap secepat yang mungkin, adik pon same, tapi, masa tu dh pkl 530pm, dpt call dari Aida, die bagi tau yang adik Mila (Fahdli) call die bagi tau Along dah nikah! sob... tears... =( makna nya ktrg tak sempat nak datang... =( sedih...sedih sangat time tu... tp, masa tu Mila tak emo sangat sebab, pkl 6 majlis resepsi dah nak mula, keluarga perlukan Mila untuk uruskan hal-hal yang berkaitan majlis... masa tu tak pikir nak nangis, pikir nak selesaikan majlis dolu... adik dan Mila terus ke tapak khemah (Tasik Permaisuri) sebab dah agak, mesti dah tak de orang dekat masjid, for sure semua rombongan dah gerak ke tasik untuk jamuan makan...masa ni hujan renyai2 di sekitar bandar tun hussein onn... enter je kawasan bandar tun razak, hujan turun selebat-lebat nye, masa pass by kawasan masjid, tgk, ramai sangat orang, masa tu tak pikir apa dah, risau kawasan tapak dihujani air hujan, especially pelamin dan meja beradap, sebab before tinggalkan kawasan khemah pkl 430 tadi, ktrg tak turunkan canvas untuk pelamin dan meja beradap, berdoa dalam hati, semoga orang catering will do it for us...

sampai je ke khemah, nampak kakak mila dah ada dekat situ, adik, Faqih terus peluk Along dan... sob...diorang nangis sebab x sempat tengok nikah... =( Mila? sedih sangat, tapi, banyak perkara dalam otak x selesaikan lagi, sebab masa sampai tu, PA system x pasang lagi, cari org catering, tanya itu dan ini, lepas tgk adik dah ok, Mila salam Along... tears...

sebenarnya, hari ni Mila nak review majlis kakak dengan gambar, tapi, jadi emo pulak bile tgk video nikah diorang, terus tulis entry ni... next entry Mila review about majlis k... a lot of things to share with all of you... =) kali ni perkara yang indah2 dan gembira belaka... no more tears please cik MILA...


sangat emo dan sedih bile tengok video ni, especially during akad, hanya ibu, nenek dan dibah (my younger sister) je ada time tu... =(

till then,

salam sayang,

Mila... tears...

Monday, 29 October 2012

Nak pelamin nikah macam ni....

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Hy semua! Happy Monday and Happy working, last saturday, AAWD ada menerima tempahan pelamin nikah, simple and sweet, nanti masa ktrg nikah pon nak pelamin mcm ni boleh?? En Qayum kata ok, heee... happy!




gambar yang last ni, cik Mila ter enter frame la pulak, masa tu tgh sok sek sok sek dgn photographer Sikin & Arman, diorg puji pelamin ktrg deco ni tau, aiippp, tersipu-sipu sebentar... heee....

gambar dkt bawah ni pulak pix MAIN DAIS diorang, majlis diorang ni dekat tingkat atas Institut terjemahan buku di Wangsa Maju.


Tingkat atas sekali ni dewan, besar tau dewan ni... sesuai untuk buat majlis, hari tu, masa diorang tunang pon AAWD buat jugak pelamin tuk diorang nih, ni gambar pelamin tunang diorang masa bulan 7 hari tu...


untuk pelamin nikah ktrg nanti, Mila nak buat combination of this design... heee... korang boleh gambarkan tak nanti macam mane? heee... hopefully, kami di beri waktu dan ruang untuk menyediakan semua ni masa majlis ktrg nanti... Amin...

p/s: Semalam, Along Mila g amik baju kawen die dekat Wedding Galore, Along bagi tau baju nikah Mila dah siap, tak sabar nak g fitting weekend ni! x sbr nak kawen... opppss... bukan tak sabar nak kawen, x sabar nak tgk my sis kawen next week, uhhh... sedih pon iya... sob...sob...

till then,

salam sayang

Mila

Saturday, 27 October 2012

Jatuh cinta & Salam Aidiladha



ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

HY semua, Mila dgn tulus ikhlas ingin mengucapkan salam aidiadha buat semua... happy weekeend ya! During aidiladha thn ni, AAWD ada menerima tempahan pelamin, one of it, majlis pernikahan sikin & amran, sikin bg tau bj nikah beliau warna soft purple, so, mila gubahkn HB sikin mcm dlm gmbr bawah ni, tetiba jatuh hati pulak dgn warna ni... cantik lol!


Thursday, 25 October 2012

Wedding Progress

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

Terima Kasih tak terhingga untuk semua kawan-kawan B2B yang memberi kata-kata semangat menerusi entry Mila semalam... seriously appreciate, mohon doa dari kalian semoga Mila tabah dengan setiap dugaan yang di beri... =)

Hari ni dengan semangat baru, Mila nak share wedding progress kami, walaupun tak banyak yang settle... Kami masih berusaha mencari ruang dan waktu untuk settle kan banyak perkara... Semoga kami di beri ruang dan waktu... Amin...

01.03.2013 (SOLEMNIZATION)

Date: 1st March 2013 - Checked!
Time: Lepas Isyak' (8-10pm) - Checked!
Venue: Dewan Cempaka, IYC Bandar Tun Razak - Checked!
Attire: Mila - Kak Aini, Wedding Galore - Checked! (Supposedly, fitting minggu ni)
Attire: Qayum - Pending
Family Mila Attire's: Green theme , Checked!
Family Qayum Attire's: Pending
Berkat, 150 pcs of bottles: Checked! 
Berkat Deco: Pending
Guest: 150 pax - Pending
Invitation Card: Not yet
Food: Not yet (need to refer with IYC's catering)
Photographer: Anyevents Photography - Checked!
Videographer: LH MediaTv - Checked!
Pelamin Deco: Azmah Ahmad Wedding Decor - Checked!
Hand bouquet: DIY - Checked!
 Hantaran: Not Yet
Documents: Not yet
MUA: Not Yet 
Bride's Maid: Not yet
Bride's Maid Attires: Not Yet 

Alhamdulillah, dah semakin banyak yang dah confirm dan checked! hopefully, next month dapat lagi settle kan beberapa perkara... Mohon Doa dari semua... untuk reception progress, rasanya banyak lagi yang not yet, will update soon bile dh bnyk progress...

Till then,

Salam Sayang,

Mila



Wednesday, 24 October 2012

Saya Redha

 ASSALAMMUALAIKUM W.B.T
 Bukan hendak meminta simpati, sekadar ingin berkongsi, sesungguhnya rezeki yang kita perolehi hari ini bukan datang dari manusia, tetapi, datangnya dari ALLAH, cuma, kita sebagai hambanya di suruh berusaha untuk memperolehi nya, dan ketahuilah, walau macam mana pon kita berusaha, jika di takdirkan rezeki itu bukan milik kita, ia tetap bukan milik kita, tetapi, jangan pula kita berputus asa, kerana sesunggunya ALLAH MAHA pemurah lagi MAHA mengasihani...
Sebak? ya... kami sebak dengan apa yang berlaku, namun, mencari keredhaan ALLAH itu lebih penting, sesungguhnya, harta dunia ini hanya sementara, akhirat itu yang kekal abadi...
Duhai bonda dan ayahda, sesungguhnya, anakda mu ini masih kuat untuk menerima dugaan yang datang, anakda tahu, bonda dan ayahda menghargai dan mengetahui keikhalasan anakda ketika bekerja, namun, jika ini yang dikatakan takdir, jangan ditidakkan... anakda terima segalanya dengan hati terbuka... kerana anakda tahu mana salahnya, dan mana khilafnya... anakda juga tahu, anakda tidak dilahirkan untuk menjadi sempurna, tetapi anakda akan sentiasa berusaha mencari kesempurnaan... jika ingin berbicara mengenai kepuasan, anakda mengerti, anakda bukan seorang manusia yang boleh memuaskan semua kehendak, anakda mengerti anakda tidak mampu... anakda mohon kemaafan tulus ikhlas kerana tidak dapat memuaskan kehendak mereka...
Duhai bonda, duhai ayahda, jangan lah dikau marah dan bersedih di atas apa yang berlaku, jika anakda dapat menerima takdir ini dengan hati terbuka, anakda mohon bonda, ayahda, kekanda, dan semua adinda juga dapat menerima nya dengan hati terbuka. Jika hari ini bukan rezeki kita, anakda percaya, jika kita berusaha lebih gigih, rezeki itu pasti ada, kerana sesungguhnya anakda percaya, rezeki itu datang dari ALLAH yang MAHA pemurah.
Sabar... ya, anakda Sabar di atas apa yang berlaku, kerana anakda tahu, sabar itu perisai paling kuat yang perlu ada pada diri ini, anakda percaya, ALLAH tidak pernah abaikan umatnya yang mana sentiasa berpegang kepada kebenaran...
Duhai bonda, duhai ayahda, ketahuilah,sesungguhnya anakmu ini tidak mencari kekayaan duniawi, cukuplah sekadar kehidupan selesa dan bahagia, penuh dengan kasih sayang dan keharmonian, kerana kehidupan yang kekal itu adalah di akhirat sana. Bekalan yang perlu di bawa bukanya harta benda, tetapi tiga perkara, ilmu yang disebarkan, anak yang soleh dan soleha dan juga sedekah yang di berikan. Anakda berjanji , anakda akan berpegang kepada tiga perkara ini, anakda mohon doa dan restu dari mu, wahai bonda dan ayahda, restui lah perjuangaan anakmu ini... amin, amin, amin yarabbal al amin...
seperti yang di beritahu di awal entry ini, bukan ingin meminta simpati, cuma ingin berkongsi....
terdetik untuk berkongsi dengan semua, satu petikan daripada wall post FB Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar , hasil tulisan dari salah seorang pensyarah UiTM... beliau menerangkan maksud sebenar FITNAH dan mengkupas perkara ini dengan lebih details.... hayatilah dan renung-renungkan lah bersama...
''Sebenarnya orang yang buat fitnah merupakan orang yang pandai, dia buat fitnah kerana tahu orang akan mudah percaya kepada dia dan boleh memperbodohkan orang lain. Dia tahu kebanyakan manusia adalah bodoh, lebih mudah percaya kepada yang fitnah daripada yang benar. Selagi ada orang yang mudah percaya kepada fitnah, maka selagi itu lah ada orang yang suka berfitnah akan bermaharajalela. Dalam Al Quran jelas sebut bahawa kita perlu selidiki setiap berita yang kita terima, samada benar atau salah, tetapi berapa ramai antara kita buat penyelidikan tentang setiap berita yang kita terima? Seseorang adalah wajib menghalusi setiap berita yang diterima supaya tidak terbabit dalam kancah berita berunsur fitnah. ”Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mempunyai pengetahuan tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggung jawabannya”. (QS Al Israa’ : 36). Selanjutnya, “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6).

Lidah walaupun merupakan bahagian tubuh seseorang yang memberikan kelazatan atau kesedapan apa yang dimakan tetapi juga merupakan bahagian yang paling buat dosa, jika dibandingkan dengan bahagian tubuh badan yang lain. Kerana manusia menggunakan lidah untuk membuat fitnah. Rasulullah SAW menyatakan, lidah itu boleh membawa kepada keburukan dan bala kepada seseorang sepertimana dalam hadis Tidaklah hasil tuaian lidah manusia itulah yang menghumbankan muka mereka ke dalam neraka.”

Allah turut menjelaskan betapa buruknya perbuatan fitnah itu menerusi firmanNya: ...dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang dan janganlah sesetengah kamu mengumpat setengah yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka makan daging saudaranya yang telah mati? (al-Hujurat: 12).
Jika kita baca sejarah, memang menunjukkan bahawa banyak kerajaan hancur kerana fitnah seperti kesultanan Melaka, cerita Mahsuri di Langkawi dan sebagainya sehingga dikatakan “fitnah itu lebih besar daripada membunuh.”(Surah al-Baqarah,ayat 191) tetapi manusia ini masih juga meneruskan fitnah seolah-olah telah menjadi budaya.

Bagi saya orang fitnah lidahnya lebih kotor dari lubang tandas kerana amat menyakiti hati orang yang jadi mangsa fitnah tersebut. Sakit hatinya seperti ingin membunuh diri daripada hidup dikalangan manusia yang durjana. Dalam sebuah hadis, Rasulullah SAW bersabda, Sesungguhnya Allah benci kepada orang yang jelik budi pekertinya serta kotor lidahnya.” (hadis riwayat Imam Tirmidzi).

Selain itu kita tidak boleh mendiamkan diri apabila mendapati seseorang fitnah kepada diri kerana kita mempunyai kewajiban untuk membela diri. Dalam Islam seseorang diwajibkan membela diri apabila dia mendapati dirinya difitnahkan. “Dan orang-orang yang apabila mereka diperlakukan dengan zalim mereka membela diri” (Asy-Syura [42]: 39). Islam mengajar kita bahawa setiap pihak yang dituduh dengan sebarang dakwaan mestilah dibicarakan dengan adil dan diberi hak untuk membela diri. Apabila tertuduh tidak diberi hak membela diri, ia bukan sekadar melanggar demokrasi, tetapi melanggar lunas hukum agama dalam Islam.

Walaubagaimana pun orang-orang yang membuat fitnah, diakhirat akan menjadi penghuni neraka “Pada hari itu (hari kiamat), akan bersaksilah ke atas kamu oleh segala lidah, tangan dan kaki mereka menjadi saksi atas mereka terhadap apa yang dahulu mereka kerjakan (didunia dahulu)." An Nur 24:24. Selanjutnya, “Orang-orang yang menyakiti seseorang dengan sesuatu yang tidak dibuatnya, maka sesungguhnya mereka telah memikul kebohongan yang besar dan dosa yang nyata." (Al-Ahzab:58).
sungguh berkesan di hati ini dengan petikan di atas, semoga Allah sahaja yang membalas segala kejahatan di dunia mahu pun di akhirat
''YA ALLAH, ku mohon padamu, jangan dikau menguji hambamu ini, jika hambamu ini tidak dapat menerima ujian mu, namun, jika semua yang berlaku ini ada hikmahnya, ku mohon pada mu ya ALLAH , berkati lah hambamu ini, tunjukkan daku akan kebenaran, jangan lah dikau palingkan daku, berikanlah daku petunjukmu... amin... amin, amin yarabbal al amin...''
 p/s: buat en QAYUM, terima kasih kerana berada di samping saya walau di mana pon kaki ini melangkah, dan terima kasih kerana mempertahan kan diri ini... saya sebak melihat awak sedih ketika mempertahan kan saya... pertama kali saya melihat seorang lelaki yang bergetar suaranya membela diri ini, terima kasih ABANG, Hanya ucapan TERIMA KASIH yang dapat saya sampaikan... kerana hanya ALLAH sahaja yang mampu membalas kebaikkan awak terhadap saya dan keluarga, insyaALLAH, will love u untill JANNAH!
salam sayang,
 Mila