Wednesday, 28 November 2012

Confirmed Purple!

ASSALAMMUAIKUM W.B.T

Alhamdulillah, setelah beberapa bulan mencari warna tema yang sesuai, finally, i'm falling in love with purple color lol.. ingat tak entry INI dan INI??? heee...
menawan qalbu betul, jadi nye, last weekend, Mila & en Qayum pusing2 lah cari kain... then, terjumpa satu color ni, nak cakap pink tak macam pink, nak ckp purple pon x mcm purple, color kain ni in between pink dan purple, tapi, sekali imbas mmg nampak mcm purple, kakak SA pon ckp kain ni color purple...sgt cantik okeyh... terus beli dan terus tempah baju untuk en Qayum, untuk Mila, insyaALLAH ktrg nak cari kain chiffon, bile? next week lah....=)
bile balik je umah, bg tau ibu, baju Qayum dah settle (both, belah Mila & belah bertandang), Ibu pon mcm semangat je bile dengar, terus ajak beli kain untuk family esoknye...ishk...ishk...
jadinye, ktrg pergilah ke Tewah The Mines hari isnin lepas, kebetulan, along Mila pon cuti, jadinye girls day out lah yaaaa.. heee....
nape ktrg pilih beli dkt Tewah???
1) dekat je The Mines dengan Umah
2) selalu dtg sini, usha2 kain, harga? mcm murah je...  lagipon nak beli berpuluh2 meter, vote for yg murah2 aje...ngeee (dasar kedekut?! bukanlah..nak jimat!)
3) walaupon Nagoya dekat Tesco kajang pon ada jual kain, tapi, tak banyak pilihan mcm dkt Tewah The Mines
4) Jakel KL? ibu tak nak gie jauh2...
so, we vote for TEWAH THE MINES...
heeee....

sampai je Tewah, terus mencari kain yang seangkatan dengan purple... Mila tunjuk lah segala kain yang RM6/meter, okeyh, fine lah, IBU x layan yaa... then, IBU ternampak lah sederet kain yang berkilaun, tengok harga.. OOOhhhh...Myyyyy....Gggoooddd, RM12.50/meter, gulp jap, if beli tuk 8 orang dah RM12.50 x 4 meter x 8 orang, haaaa....amik ko, x beratus jadinya...huhuhuhu...x pe lah...hanya untuk keluarga tercinta =)
so, skrg ni, kain untuk family dah beli, tinggal untuk lelaki je belum, sebab kain tu dah nak habis, jadi, tak cukup if nak beli lagi 5 set untuk lelaki...

warna kain? dusty purple =) me, like...sangat cantik =)

okeylah, kasi teaser sikit...


yang lipat tebal tu, kain kami, ibu, along, mila (nak jugak), qila n dibah... untuk 3 set yang dh berpotong tu pulak untuk nenek, ainatul & aida... hopefully, diorg pon suka dgn kain ni =)
so, sekarang tinggal pergi butik suffia, nak tempah baju! =)
yeay!

untuk kain bridesmaid pon mila dah beli, next entry la citer erkh... =)

till then,

salam sayang,

Mila =)

7 comments:

  1. cantik La dear!!! byk jugak cost nk wat sedondon ni kan..Sya beranan nk beLi kaen utk bridesmaid pe sume.adoi..da kene start pk psL bajet dr skang.iskk2

    BTW, sya br foLLOw kamu.free, visit/foLLow Sya jugak ek
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete