Wednesday, 24 April 2013

Solemnization Review#6 : The Bridesmaid

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T

hy pretty brides, brides & my lovely readers...

meh nak sambung balik cerita majlis nikah hari tu...

al kisah... lepas je majlis tunang bulan november 2011, mila terus invite my pretty bridesmaid melalui private invitation thru FB... awalkan? hee... bukan apa, majlis nikah hari jumaat, diorg ni semua keje area Kl, if tambah tolak masa travel, mau nye x sempat sampai.. jadi, better bg tau awal2...

tema time nikah hr tu, hijau + putih... since ktrg pki putih, org lain kena pki hijau, termasuk bridesmaid... hee... jadinya, pencarian kain, bermula... =)


untuk mereka si pembawa dulang...
mint green...


hantaran dari Mila kpd Qayum, ada 9 dulang semuanya, jadinya... Mila ada 9 org bridesmaid...

Diorang ni semua kawan susah senang, tido sesame, makan sesame, g kelas sesame... owhh... tetiba rindu kat korang!

 lepas solat jumaat, Mila masih di dewan, tgh deco hantaran, then, dpt call dari Fathin, bg tau die dh sampai... x sangka rupanya diorg ni sampai sesame... Fathin, Dayah, Dayah Aman & Dila si cantik MOM =) tgk diorg dh siap, Mila dahh cuakk.. wehhh... Mila x siap lagi... korang dah siapppp!! then, laju2 buat hand bouquet, tgk sana sini, bile rasa semua ok, terus bawak diorang masuk apartment... bersiap time!!! 

tapi, biasalah bile lama x jumpa, haruslah sok sek sok sek dolu...

heee... then, baru mandi dan solat...

time ni pon , cousin Mila aka my MUA dh sampai... lagi kalut bile kak Shana (OP) pon dah sampai... hukhukk... pengantin kalutt time ni... huehueheu...





bergambar dalam bilik apartment (tempat makeup)


mereka yang sedang bersiap2...


with my lovely Fathin, syg, tx sbb dtg! love you! muah!


okeyhh... time ni pengantin tgh sebok... bridesmaid x cukup sorang, yang sorang tu la yg dok call dlm phone... bg direction along her way from smart sampai IYC... 


ready... time ni dh ready nak turun... dup...dap...dup..dap...


 my bridesmaid, si cantik Mashi pon ada time ni... Mashi tlg pegang segala gadjet ktrg.. tx syg!






mereka yang setia berada di sisi... terima kasih korang!










Ieda dan k.Linda yang dtg dari jauh meredah jem dari shah alam...
Dayah Aman yang sanggup datang dari Johor Bharu, tenkiu sayang!!!!
Daia yang sanggup cuti, naik train dari sungai buloh... Daia... love you!!!
 fathin, timah, Ida yang sanggup half day...sob... terharu...
Dila, si gojes mom to be, yang sanggup dtg dgn baby dlm perut...tenkiu syg!!!!
dan...
my dear baby, yang bawak keta x henggat dunia semata2 tak nak miss out our moment...

tears...

tenkiu korang... peluk ketat2!!!


my pretty bridesmaid...

untuk mereka, Mila just bagi kain chiffon 4 meter bersama dgn lace color hitam...

design, diorg buat sendiri... hanya baju Ida je Mila design kan... then, baju Fathin and Timah, bagi pendapat sikit2...

Kak lInda pulak, baju nye x sempat siap... Nasib baik ada baju kebaya yang gojes tu, so, Mila lantik kak linda jadi ketua bridesmaid... heee



ni masa OV tgh shoot diaorang... apa yang klaka sangat tuuu... 
tetiba rasa x sabar pulak nak tgk video nikah nanti... hukhuk...


makan time...





mereka dan photobooth , deco by AAWD =) 

last but not least, tenkiu korang for spending your quality time... 
korang mmg best!
tenkiu jugak for the present!
love it!

tetiba rasa rindu pulak bile buat entry ni... rindu masa zaman belajar dolu... rindu masa zaman bujang dolu... bergosip hingga ke pagi... buka puasa sama2... masak sama2... g kelas sama2.. hopefully persahabatan kita ni berpanjangan k... sayang korang!

till then,

salam sayang,

Mila

2 comments:

  1. tsk tsk tsk..kitew pulak yg touching...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete