Friday, 17 February 2012

WEDDING PREPARATION: NURUL IZZAH CATERING, BOOKED!!!

ASSALAM SEMUA...

hee... tengok tajuk entry pon dh tau sure mila nak share dgn korang semua mengenai company yang bertanguggjawab untuk menjayakan majlis resepsi, erkh... bukan, majlis bertandang =p kami nanti.. =p wee... jgn tak tau majlis ktrg thn depan, tapi dh booked sekarang... hohoho... semangat x???

sebenarnya kitaorg booking secara tak sengaja dan tak berniat pon... =.='' hahahaha... mesti korang pelik kan?? al-kisah masa awal tahun hari tu, mila dan encik qayum pergi ke pameran pengantin di Ampang Point, tujuan asal hanya untuk mencuci mata dan hunting OV... tp, sambil jalan-jalan tu adalah lalu depan Booth NURUL IZZAH catering ni... tp, mulanya buat bodo je sebab macam awal sangat je nak fikir mengenai catering plus dewan pon x leh nak booking lagi.. kena tggu bulan 6... so, ktrg pon meneruskan impian dan harapan mencari OV yang terbaik walaupon niat di hati inginkan CST (owwwhhh... confem x mampu =[ )
tentang OV, next entry la baru cerita erk...

okey, back to the main point, oleh kerana muka ktrg je yang ulang-alik depan Booth NURUL IZZAH tu, person in charge dekat situ pon invite ktrg testing food (nasi arab) dkt booth diorg, ktrg pon dgn blur2 nye singgah la jap booth mereka itu...

then... jeng...jeng...

terjatuh hati tahap dewa tengok package yang ditawarkan!!!

ohhh nooo... bile cik MILA dan encik QAYUM jatuh hati, tak mo yang lain dah...
hahhahaha...

ktrg pon decide, pergi solat maghrib dolu, then, baru fikir balik nak amik ke tak package tu...

ALHAMDULILLAH , setelah bersolat, kami diberi petunjuk nan lurus dari ILLAHI, then, ktrg pon menjejakkan diri ke booth NURUL IZZAH untuk membuat bayaran deposit =p

so, terbitlah entry hari ini 

WEDDING PREPARATION: NURUL IZZAH CATERING, BOOKED!!!

korang nak tau tak package yang buat mila jatuh hati tu??? meh2 scroll kat bawah ni ya...




KUEH MUIH MELAYU 500 pax


CHEFFING DISH, TAPI YANG KTRG PUNYA, KTRG REQUEST BENTUK BULAT 
(Hee... maaf, benda macam ni pon mila amik berat, if not, camno nak buat wedding orang lain kan.. teliti tak? ngeee... )



HIASAN MEJA BERADAP, SUKA YANG INI!!! NURUL IZZAH CATERING JUGA AMIK TEMPAHAN UNTUK PACKAGE KHEMAH =)


YANG INI PON... CUMA NANTI, MILA AKAN TAMBAH DETAILING DECO SEBAB MASA MAJLIS BERTANDANG, TEMA KAMI, ARABIAN =)




4 BUAH DOME LENGKAP DENGAN SETTING 


PELAYAN BERPAKAIAN SERAGAM 10 ORANG, 
OWWHH.. PAKCIK YANG PAKAI BAJU MELAYU TU LAH OWNER NURUL IZZAH CATERING =) , 
(agak-agak lepas entry ni, ktrg dapat price lagi best tak pakcik?! ngehhh)

for only, RM11++ sahaja

murah tak?? best tak?? 

WINK ^-^

dan kami dapat pakej HONEYMOON FOR FREEEE!!! 




BALI , INDONESIA


boleh pergi luar negara sama ada BALI / PHUKET, dan ktrg decide nak pergi BALI =)
dalam negara pula, encik QAYUM kata nak pergi KUCHING @@ erkk.. tak tau la pasai apa nak p kuching, cek no idea =.=''... tp, mana pon encik QAYUM nak pergi, cik MILA ikot ajo... heee...sweet tak cik MILA??? (wahahaha, kuat perasan kan? =p)
then, masa tgh berangan2 , tetiba Person in charge NURUL IZZAH tu kata ada lagi satu cabutan bertuah aka HADIAH nak bagi ktrg, then, encik QAYUM pon cabut la cabutan tu, then, tertulis disitu

DOOR GIFT VIP 40 pax 

 yahoo!!! satu lagi benda free... ktrg cadang nak letak VIP gift ni dekat meja vip yang ada dome tu... kan memang dapat 40 pax jugak, that means, family mila la yang akan dapat VIP gift nih!!! wink!!! encik QAYUM jeles di situ!!! hohoho, alahai, don worries la encik QAYUM, nanti cik MILA tempah VIP gift untuk keluarga encik QAYUM masa majlis resepsi cik MILA erk...
 =p, 

so, korang tau tak mana nak tempah VIP gift yang comel, elegant, menarik dan tertarik plus murah plus reasonable price, wahahaha, cik MILA dah start demand!!! ohhh tidak!!!


akhir kata, cik MILA sangat recommend NURUL IZZAH CATERING as you all nye official catering... nak jumpa mereka??? korang boleh pergi the next pameran pengantin okeyh, lagi cepat korang booking, lagi best price korang dapat, sebab person in charge tu kata, next pameran, tak dapat price macam yang mila dapat ni and maybe if same, item2 yang free tu maybe x de... nak survey?? korang boleh gie je website diorg dekat SINI
 apa-apa pon, good luck untuk korang yang sedang mencari caterer pilihan for ur events!!! cik MILA doakan korang pon dapat package yang best macam cik MILA dapat ni erk... amin... happy hunting!!!

till then,

salam sayang, 

cik MILA


7 comments:

  1. Wah!!! bestnyer..imah baca menu dia aje dah rasa terliur.hahaha..tak rasa pun lagi dah rasa macam sedap. Siap dapat pakej honeymoon lagi tu. Berbaloi baloi! Imah nanti kenduri kampung je dua2 pihak sbb masing2 duduk kampung. hehehe...Jangan lupa jemput imah dtg wedding mila dan qayum k!

    ReplyDelete
  2. heeee... hari tu masa testing food, sedap jgk rasanye... ngeee... insyaALLAH, nnt mila post kad okeyh , tp, lmbt ag... ngee... imah kawen dolu nnt... imah nk g side mila pon bole, side qayum pon bley... nk g dua2 pon bley... heee... wahh..knduri imah mskkan kmpg erk..sodapnye..masakkan kmpg lagi best!! nnt wedd imah, jgn lupa jmpt ktrg jgak tau...=)

    ReplyDelete
  3. untung nye cik mila.besttttt.pernah rasa dekat wedding blogger last year.sedap gak nurul izzah catering ni tau.yang sotong tu sedapppp.eh tetiba lapar la pulakkkk heee

    ReplyDelete
  4. heee... tenkiu cik zimie... alhamdulillah... rezeki =) owhh ye ke, lega ada gak org lain yg pernah try masakkan nurul izzah... hoho... nnt jmpt dtg wedd mila pula erk... leh mkn smbl sotong =) heee

    ReplyDelete
  5. salam...bole nyampuk?hehe..sye ade dgar gak sal catering ni...senior sye amik nurul izzah catering,die ckap mmg best,layanan tip top...nak jugak...*_*

    15/9 ni insya Allah nk p food testing die..:)

    ReplyDelete
  6. Wassalam dear... Hee... Thanx for sharing... Wah... Amik NURUL IZZAH jgk erk... Masa food testing wajib rasa sambal sotong diorg... Superb!

    ReplyDelete
  7. pakej honeymoon free katenye. tapi kene bayar booking free n plus extra charge if peak season. wth?

    ReplyDelete