Thursday, 23 February 2012

SURAT ONLINE UNTUK AWAK

ASSALAMUALAIKUM

Dear Mr Fiance, ABDUL QAYUM ABD RAZAK

Saya baru je khatam novel on9 karangan Fatin Farehah aka IEMAH bertajuk KERANA CINTA ITU. Novel yang sungguh syahdu dan penuh dengan air mata... dan saya tertarik dengan sepotong ayat dan firman Allah yang deselitkan dalam novel tersebut berbunyi

Mencintai isteri itu adalah Sunnah RASULULLAH S.A.W yang wajar di ikuti oleh semua para suami yang beriman, Isteri adalah anugerah yang istimewa daripada ALLAH kepada seorang suami untuk dipelihara dengan baik sebagaimana sang suami memelihara dirinya sendiri.
Firman ALLAH yang bermaksud:
Isteri-isteri kamu adalah pakaian kamu, dan kamu pula adalah pakaian mereka.
(Pakaian merujuk kepada maruah dan perlindungan. Ianya juga bersifat kebanggaan dan kemegahan. Pakaian juga memperlihatkan kecantikan dan kemuliaan. )

Semoga awak nanti akan jadi seorang suami yang beriman dan mencontohi RASULULLAH dalam setiap tindak tanduk awak kelak... saya pon nak jadi macam SITI KHADIJAH yang sangat taat akan perintah suami beliau... INSYAALLAH...

so, minggu ni jangan lupa janji kita nak pergi PAMERAN PENGANTIN DEKAT SACC tau... heee


salam sayang,

tunangmu, cik MILA

P/S: untuk semua readers yang minat baca novel, meh jengok-jengok blog cik imah INI... NOVEL die superb!!! thumbs up!!! keep writing dear.. u such a talent writer lol =) 

3 comments:

  1. Alamak! malunya imah tetiba Mila promote novel imah dekat sini. Anyway, thank's Mila =) Pameran pengantin tu imahpun nak gi jugak dgn aina, zhohir dn zira. Jumpa di sana k!

    ReplyDelete
  2. IMAH: heee... best la novel imah tu... nnt dah cetak, jgn lupa bg tau erkh.. nak beli =D
    heee... orite... jmpa nanti kat pameran pengantin... mila insyaALLAH g hari sabtu... saja cuci2 mata... heee =D

    ABDUL QAYUM: =D

    ReplyDelete